29 Aralık 2014 Pazartesi

Cafe Fernando'nun Muzlu Kek'i

Cafe Fernando'dan deneyeceğim ilk tarifin mutlaka çikolatalı olacağını düşünüyordum. Gel gör ki...

Geçen haftaki İstanbul seyahatinde, kitapçılardan internet satış fiyatına bulamayınca, almadan döndüm kürkçü dükkanına Cenk Sönmezsoy'un kitabını. Şimdi ideefixe'ten %40 indirimli (bi de üstüne %3 havale indirimi ve bedava kargo bonusuyla) almanın mutluluğu içindeyim. Yılbaşından önce gelirse, kendime yeni yıl hediyesi olarak almış olacağım...

Evet, başta da yazdığım gibi planım, bu kitabı alınca, ilk iş çikolatalı tariflerden birini denemekti. Gel gör ki, kader bizi Mrs. Hockmeyer'in Muzlu Kek tarifinde birleştirdi.

Mutfak masasının üzerindeki muzlar iyice olgunlaşıp, hafif kararmaya başlayınca, bu haftanın kekini muzlu yapmaya karar verdim. Yazdım google'a Muzlu Kek diye ve başladım çıkan sayfaları yukarıdan aşağıya hızla taramaya.

İlk sayfada çıkan tariflerden birisi de Cafe Fernando'daydı. Malzemelere baktım, tek eksiğim vanilya özütü idi. Onu da şimdilik toz vanilya ile tamamlarım deyip, girdim mutfağa.

Değişik oldu... alışılmış keklerden farklı... Her şeyden önce çok tatlı değil. Ama soğur soğumaz 4 diliminin yendiğini ve sabah hem kızımın beslenme kutusuna hem de işte yemek üzere eşimin çantasına girdiğini düşünürsek... bu kek de bizim evin favorilerindendir.

Cafe Fernando'nun önerdiği gibi bir de üstüne Nutella sürüp yesek...

Tarifin orijinaline buradan ulaşabilirsiniz.


Muzlu Kek
1 baton

125 g tereyağı
3 adet büyük boy muz (olgunlaşmış)
200 gr toz şeker (1 su bardağı)
50 gr hindistan cevizi
2 yumurta
235 gr un (1+3/4 su bardağı)
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1 çimdik tuz

* Tereyağını eritip, soğumaya bırakın.

* Muzları soyup, çukur bir kaba alın. Toz şeker, hindistan cevizi ve yumurtaları ekleyip, blender’dan geçirin. Tereyağını ekleyip, tekrar karıştırın.  

* Un, vanilya, kabartma tozu, karbonat ve tuzu eleyerek, muzlu karışıma ekleyin. Bir kaşık yardımıyla, unlu malzeme iyice karışana kadar karıştırın.

* 23x12 cm boyutlarında ve 7 cm yüksekliğinde bir kek kalıbını, fırça ile tereyağı sürerek yağlayın. Her tarafına un serpin. Kalıbı ters çevirip, hafifçe vurarak fazla unları silkeleyin. Hazırladığınız kek karışımını kalıba dökün.

* Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, ortasına batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar, yaklaşık 50 dakika pişirin.

* Fırından çıkarıp, soğuyuncaya kadar kalıbında dinlendirin. Dilimleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder