22 Şubat 2016 Pazartesi

Vişneli Çikolatalı Muffin

Simit-peynir, domates-kekik, tahin-pekmez... Bazı lezzetler vardır,  birbirine çok yakışır. Hemen herkes bu ikiliyi bir arada görmeye bayılır. Ama söz konusu çikolata ve meyve oldu mu, işler biraz karışır. Kimileri çikolataya en çok portakalı yakıştırır, kimileri çileği. Sizin tarafınız hangisi olursa olsun, gelin bir de vişneyi deneyin.

Şu sıralar, dolapta-kilerde kıştan beri varolanları tüketme dönemindeyim. Yavaş yavaş hafiflemeli ki, geleceklere yer açılsın. Kış boyunca buzdolabında olan kaplarımdan birinde, süzdüğüm vişne likörümün meyveleri vardı. Daha önce bir kez Yoğun Çikolatalı Brownie tarifine eklemiştim, sonuç şahane olmuştu. Bu kez de yine çikolatalı bir şeylerde kullanmak isteyince, yolum Arda Türkmen'in Pegasus Cafe tariflerine vardı. Bu süngerimsi dokudaki çikolatalı muffinlerde de vişneler harika oldu. Üstelik çok da bereketli, tam 24 adet çıktı bu ölçüden.


Vişneli Çikolatalı Muffin
24 adet

3 adet yumurta (oda sıcaklığında)
1,5 su bardağı tozşeker
1 su bardağı süt
150 gr tereyağı
150 gr bitter çikolata
3 su bardağı un
1 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
1 çay kaşığı karbonat
1 su bardağı vişne

*Su ve tereyağını birlikte bir kaba alıp, kısık ateşte ısıtın.

*Isınan yağlı sütü ateşten alın. Çikolatayı ekleyip, karıştırarak tamamen erimesini sağlayın.

*Yumurta ve şekeri, orta devirli mikserle yaklaşık 3 dakika çırpın.

*Ilınan çikolatalı karışımı, yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak yumurtalara ekleyin.

*Un, kabartma tozu, vanilya ve karbonatı eleyerek karışıma ekleyin. Bir spatula ya da kaşık yardımıyla iyice karıştırın.

*Vişneleri ekleyip, tekrar karıştırın.

*Muffin kalıplarının içine kağıt yerleştirip, her birini üçte ikisi dolacak şekilde bu hazırladığınız kek karışımıyla doldurun.

*Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin.

Not 1: Çikolatalı karışımınız iyice ılınmadan önce yumurtalara eklememeye dikkat edin. Yoksa yumurtalarınızın pişmesine neden olur.

Not 2: Eğer donuk vişne kullanıyorsanız, vişneleri süzmenize gerek yok; çıkan suyu da ekleyebilirsiniz.

Not 3: Yoğun çikolatalı yapısı nedeniyle, fırından çıkardığınız anda kekleriniz size fazla yumuşak gelebilir. Dışarda soğuyuncaya kadar dinlendirdiğinizde içini çekerek kıvama gelecektir.

Not 4: Eğer bu tarif size şekersiz gelirse, şeker miktarını 2 bardağa çıkarabilirsiniz. Tarifin orijinalinde de şeker ölçüsü 2 bardaktı.

Not 5:Eğer çikolata tadı çok yoğun gelirse kakao koymayabilirsiniz. Tarifin orijinalinde yoktu, ben ekledim.

Tarifin orijinaline buradan ulaşabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder