10 Ağustos 2014 Pazar

Tembel Pazar kahvaltısı

Günlerden Pazar'sa ve sen çok geç uyanmışsan... Kahvaltın aynı zamanda öğle yemeği yerine geçecekse ve sen basit ama lezzetli bir sofra hazırlamak istiyorsan... bir Pazar sabahı klasiği olan peynirli-yumurtalı ekmeği yapma zamanı gelmiş demektir.

Ben çocukken, sık sık yapardı annem bu ekmekleri. Kimi zaman hafta sonu kahvaltısı için kimi zaman da benim ısrarımla beş çayının yanına. Bir peynir düşkünü olarak hala en sevdiği lezzetlerden biridir. Ama artık kendi mutfağımın yöneticisi olduğumdan, annem gibi ısrar etmek yerine, kızımın isteğini yerine getirip, annemin doğradığı bol maydanozun yerine kekik koyuyorum ben.

Özellikle bayat ekmekleri ve kalmış peynirleri değerlendirmek için de bu tarif biçilmiş kaftan!


Yumurtalı-Peynirli Ekmek 
4 kişilik

8 ince dilim ekmek
2 yumurta
250 gr beyaz peynir
Kuru kekik (veya taze)
1-2 çorba kaşığı zeytinyağı

* Peynirleri çıkur bir kaba alıp, çatal yardımıyla parçalayın.

* Yumurtaları, zeytinyağını ve kekiği peynirlere ekleyip, yine çatal yardımıyla iyice karıştırın.

* Hazırladığınız peynirli karışımı ekmek dilimlerinin üzerine paylaştırıp, ekmekleri bir fırın tepsisine dizin.

* Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, üzerleri kızarıncaya kadar, yaklaşık 20 dak. pişirin.

Not 1: Arzu ettiğiniz çeşit ekmek türünü kullanabilirsiniz. Bayatlamış ekmeklerinizi de bu tarifte kullanabilirsiniz.

Not 2: Beyaz peynir yerine, dolabınızda kalan başka peynir çeşitlerini kullanabilir veya birkaç çeşit peyniri karıştırabilirsiniz.

Not 3: Ekmek dilimlerini dizmeden önce tepsiye yağlı kağıt yayarsanız, eriyip tepsiye akan peynirleri temizleme derdinden kurtulmuş olursunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder