29 Kasım 2014 Cumartesi

Zencefilli Tarçınlı Bisküvi

Kızımla birlikte girdik bu kez mutfağa. Niyetimiz yemek.com'daki bu tariften yola çıkarak Zencefilli Tarçınlı Kurabiye yapmaktı ama pişirince bunlara kurabiye değil, bisküvi demenin daha doğru olacağına karar verdik. 

İçindeki iki keskin baharat nedeniyle kızımın hoşuna gidip gitmeyeceği konusunda endişeliydim. Ama özellikle sütle birlikte yemeye bayıldı. Ertesi gün, beslenme çantasına, arkadaşlarıyla paylaşmak üzere birkaç fazladan kurabiye daha koydu. Eve geldiğinde merakla sordum "beğendiler mi?" diye; "Hem de çok sevdiler" dedi. 

7-8 yaş grubundaki 3 çocuk ile 10 yaşındaki komşu kızının onayını alan bu sağlıklı bisküviyi umarım sizin çocuğunuz da beğenir. Belki de işin sırrı, yapımına onu da ortak etmektedir?


Zencefilli Tarçınlı Bisküvi
30-35 adet

100 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
80 gr pudra şekeri
100 ml dut pekmezi (koyu kıvamlı)
250 gr un (elenmiş)
1/2 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı toz zencefil
1 çay kaşığı tarçın

* Pudra şekerini tereyağına azar azar ilave ederek, ikisi birbirine iyice karışana kadar mikserle karıştırın. 

* Karıştırmaya devam ederek yavaş yavaş pekmezi, ardından zencefil ve tarçını katın. 

* Karıştırmaya devam ederek unu ve kabartma tozunu ekleyin. 

* Tüm malzemeyi iyice karıştırıp, üzerini streçle kapatarak yarım saat buzdolabında dinlendirin. 

* Hamuru, hafif unladığınız mutfak tezgahı üzerinde yaklaşık yarım santim kalınlığında açın. İstediğiniz şekilde kalıplarla parçalar kesin. 

* Kalan hamur parçalarını toplayıp, tekrar açarak kalıplarla kesin. Hamurunuz bitene kadar bu işleme devam edin. 

* Şekilli hamurlarınızı, yağlı kağıt yaydığınız tepsiye dizin. 

* Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 8-10 dakika pişirin. Fırından çıkarıp, soğuyuncaya kadar dinlendirin.

Not 1: Pudra şekeri yerine aynı miktarda toz şeker de kullanabilirsiniz. 

Not 2: Baharat miktarını istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. 

Not 3: Hamurunuzu istediğiniz kalınlıkta açabilirsiniz. Ancak kalınlığına bağlı olarak bisküvilerin pişme süresi de değişecektir. Bisküvileriniz pişerken, yanmamaları için gözünüzü fırından ayırmayın. 

Not 4: Bisküvilerinizin uzun süre taze kalması için, soğuduktan sonra, ağzı sıkı kapalı bir cam kavanozda saklayabilirsiniz. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder