13 Şubat 2015 Cuma

Sade Bulgur Pilavı

Eğer o gün pişecek olan bulgur pilavıysa mutfakta, soğanımı, domatesimi, yeşil biberimi hemen hazır ederdim tezgahta. Bunların yanında da acılı biber salçası ile kuru nanemi... Çünkü bulgur pilavı dediğin meyaneli olmalıydı benim için. Zaten bu pilav, bütün lezzetini bu malzemelerden almıyor muydu?

Almazmış! Geçen hafta annemdeyken öğrendim. Öğrendim ki, eğer bulgurun güzelse, Bulgur Pilavı'nın en lezzetlisi sade olanıymış.

Annemin pişirdiği bulgur pilavından, önce sade diye burun kıvırarak birkaç kaşık aldım tabağıma. Sonra yemeğin ardından bir tabak daha bulgur pilavını, yanında turşuyla indirdim mideye. İki gün sonra da doğruuu Perşembe Pazarı'nın yolunu tutup, paket paket "deli bulgur" aldım kilerim için.

Elbette ara ara meyanelisini de yapacağım ama bizim evde Bulgur Pilavı çoğunlukla sade pişecek artık. Ve illa deli bulgurla...


Sade Bulgur Pilavı
2-3 kişilik

1 su bardağı bulgur (deli bulgur)
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı su (sıcak)
Tuz (arzu edilen miktarda)

*Bulguru akan bol suyla yıkayıp, süzün.

*Tereyağının ve zeytinyağını bir pilav tenceresine alıp, birlikte ısıtın.

*Isınan yağa bulgurlarınızı ekleyip, bulgurlar yağı emene kadar, birkaç kez karıştırın.

*Bulgurların üstüne suyu gezdirip, tuzunu serpin.

*Bir kez daha karıştırıp, tencerenin kapağını kapatın.

*Kısık ateşte, bulgurlar suyu çekene kadar, yaklaşık 15 dakika pişirin.

*Ateşi kapattıktan sonra, pilavınızı bir kez karıştırıp, 15-20 dakika demlenmeye bırakın. Sıcak servis yapın.

Not: İnternette arama motorunuza deli bulgur yazdığınızda pek çok sayfa çıkıyor. Benim pazardan aldığım paketin üzerindeki adres: bizimfasulyeci.com idi...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder