21 Şubat 2015 Cumartesi

Portakallı Topkek

12'li muffin kalıbı almak uzun zamandır aklımdaydı. Tatildeki İstanbul ziyaretinde, bunu da bahane edip, soluğu Eminönü'nde aldım. Klasik Eminönü durağım Nüans'a girdim ve bir ota boy tart kalıbı, 6 tane küçük boy tart kalıbı, 12'li muffin kabı ve kek kağıtlarıyla çıktım dışarı.

Eve dönüşte, bu kalıpla ilk deneme için aklımdaki tabii ki bol çikolatalı bir topkekti. Ama evin küçük gurmesi seçimini portakaldan yana kullanınca, bir orta yol bulup, Kekevi'nin Damla Çikolatalı Portakallı Topkek'ini yapmaya karar verdik ve girdik birlikte mutfağa...

4 tanesi komşu tabağına, 2 tanesi ertesi günün beslenmesine ayrıldıktan sonra 2'şer tane de akşam çayının yanında biz yiyince, piştikten birkaç saat sonra topkeklerden eser kalmadı. Sanırım bir de 18'lisini bulup almalıyım...


Damla Çikolatalı Portakallı Topkek
12 Tane

2 adet yumurta (oda sıcaklığında)
3/4 su bardağı tozşeker
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 adet portakal (kabuğu rendelenmiş, suyu sıkılmış)
Süt (portakal suyunun üstünü 1 su bardağına tamamlayacak kadar)
 2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1/2 su bardağı damla çikolata

* Tozşekeri ve yumurtaları, krema haline gelene kadar, yaklaşık 2-3 dakika mikserle çırpın.

* Portakal kabuğu rendesini ekleyin.

* Çırpmaya devam ederken, zeytinyağı ile portakal suyu+süt karışımını ilave edin.

* Un, kabartma tozu ve vanilyayı, eleyerek karışıma ekleyin ve malzemeler karışına kadar hafifçe çırpın.

* Damla çikolatalı ekleyip, bir kaşık yardımıyla karıştırın.

* Hamuru, tercihen topkek kağıdı koyduğunuz 12'li muffin kalıbına paylaştırın.

* Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, ortasına batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar, yaklaşık 35 dakika pişirin.

Not: Arzu ederseniz, damla çikolatayla birlikte iri çekilmiş ceviz veya fındık da ekleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder