11 Temmuz 2017 Salı

Klasik Fırında Makarna

Kaliteli malzeme ve doğru tekniklerle pişirilmiş bir yemek çoğunlukla lezzetlidir de... Ancak lezzetli yemekte fark yaratmak için yaratıcılık ve cesaret gerekiyor. Mesela bir fiske her zamankinden farklı baharat lezzetli köftenizi özel bir boyuta taşırken, birkaç fırt limon kabuğu rendesi tatlınızı bambaşka yapabiliyor. Ya da yanyana düşünemediğiniz iki gıda tencerede buluşunca ortaya muazzam bir tat çıkabiliyor. Ama işin yaratıcı kısmına geçmeden önce yemeklerin klasik hallerini hakkını vererek denemeli önce.

Fırında Makarna da bu klasik lezzetlerden biri. Damak zevkinize göre hazırlayacağınız malzemelerle çok zengin ve her biri birbirinden farklı Fırında Makarnalar hazırlamak mümkün. Ama Fırında Makarna en klasik sade haliyle bile çok güzel.


FIRINDA MAKARNA
12 DİLİM

Yarım paket fırın makarna
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
2,5 su bardağı süt
1 su bardağı kaşar peyniri (rendelenmiş)
Muskat
Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)

* Makarnayı tuzlu bol kaynar suda haşlayıp, süzün.

* Tereyağını eritip, unu ekleyin ve unun kokusu çıkana kadar kavurun.

* Tencereyi ateşten alıp, sürekli karıştırarak, yavaş yavaş sütü ekleyin. Tencereyi tekrar ateşe koyun.

* Tuz, karabiber ve muskat rendesi ekleyip, göz göz kaynayana kadar karıştırarak pişirin.

* Derin bir kapta haşlanmış makarnayla sosu iyice karıştırıp, bir fırın kabına yayın.

* Üzerine kaşar peynirlerini serpip, önceden ısıtılmış 200 derece fırında, üzeri kızarana kadar, yaklaşık 25 dakika pişirin.

* Fırından çıkardıktan sonra ılınıncaya kadar dinlendirip, dilimleyin.

Not: Beşamel sosun içinde kara kara görünmesini istemezseniz, karabiber yerine akbiber de kullanabilirsiniz.

Not: Makarnanızı eşit dilimleyebilmek için kare veya dikdörtgen bir fırın kabı tercih edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder