16 Haziran 2015 Salı

Şekersiz Hurmalı Kurabiye

Tam da, ben "şekersiz tarifler" arayışı içindeyken döndü annem Umre'den. Tabii bol bol hurmayla birlikte. Her ne kadar hurma görür görmez kalbimden Jamie Oliver'in tarifiyle içi badem ezmesi dolu, çikolata kaplı hurmalar geçse de, ben kalbimin aklımın sesini dinleyip, Şekersiz Hurmalı Kurabiye'yi denedim. Bu tarif evdekilerin olurunu aldı, sıra arkadaşlara denetmekte...


Şekersiz Hurmalı Kurabiye
20 - 22 Adet

20 adet kuru hurma
1 yumurta
30 gr fındık (rondodan geçirilmiş)
60 gr tereyağı (eritilmiş)
1 çay kaşığı karbonat
150 gr un
150 gr tam buğday unu (yerine yine beyaz un kullanabilirsiniz)

* Hurmaları küçük bir tencereye alıp, üzerlerine çıkacak kadar temiz su ekleyin. Orta ateşte, hurmalar iyice yumuşayana kadar, 4-5 dakika haşlayın.

* Haşlanan hurmaların (varsa) kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkarın ve haşlama suyundan 3-4 kaşık ekleyerek rondodan geçirin. (püre kıvamı elde etmelisiniz)

* Yumurtayı bir kaseye kırın. Hazırladığınız hurma püresini ve diğer malzemelerin tümünü ekleyerek yoğurun. (Kulak memesi kıvamında bir hamur elde etmiş olmalısınız. Eğer hamurunuzun cıvık olduğunu düşünüyorsanız biraz daha un, katı olduğunu düşünüyorsanız haşladığınız hurmaların suyundan ekleyebilirsiniz.)

* Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, eşit aralıklarla fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 175 derecede fırında, 12 dakika pişirin.

2 yorum:

  1. Çok severim hurmayı! Ve şekersiz beslenmeyi!
    Elinize sağlık :)

    YanıtlaSil