24 Temmuz 2014 Perşembe

Ege'nin mavisi... ve Greek Salad

Foça, Datça... Sakız, Midilli... Ege burnumda tütüyor. Ama uzunnn zamandır hasret olduğumdan değil oralara, her daim orda olmak istediğimden! İşte bundan aklımın hep Ege'de olması... Mavide, begonvilde, akşam melteminde, sakızlı dondurmada...

Tam da bu düşüncelerle bilgisayar başından kalkamamacasına çalıştığım bir günün sonunda, mutfağa girip, buzdolabının kapağını açtığımda aklıma ilk gelen Greek Salad oldu. Gözümü kapadım, Midilli'yi düşündüm ve o hızla malzemeleri doğramaya başladım.

Aslında bizim Çoban Salata'nın kabaca doğranmışı bir nevi Greek Salad dedikleri. Ona Ege havasını katan ise kekik, bolca sızma zeytinyağı ve peyniri.

Aklınıza ne zaman Ege düşerse, küçük bir mola verip kendinize, bi Greek Salata hazırlayın. Bir yandan ağır ağır yiyin bir yandan hayallere dalın. İnanın iyi gelecek!



Greek Salad
1 kişilik

1 adet domates
1 adet salatalık
1 adet küçük boy kırmızı soğan
100 gr keçi peyniri
sızma zeytinyağı
kuru kekik
kuru fesleğen
tuz

* Domatesi iri kuşbaşı, salatalığı yarım halka doğrayın ve servis kabına alıp, hafifçe karıştırın.

* Kırmızı soğanı ince halka doğrayıp, halkaları birbirinden ayırın. Servis kasesindeki sebzelerin üstüne serpiştin.

* Keçi peynirini küpler halinde doğrayıp, en üste koyun.

* Kekik, fesleğen ve tuz serpin.

* Bolca zeytinyağı gezdirip, servis yapın.

Not 1: Arzu ederseniz bu salataya yeşil biber de ekleyebilirsiniz.

Not 2: Eğer mutfağınızda kullanıyorsanız kekik ve fesleğenle birlikte sarımsak tozu veya hazır "greek salad mix"lerden de kullanabilirsiniz.

Not 3: Farklı bir sunum hazırlamak isterseniz, keçi peynirini tek parça halinde kızartıp, salatanızın üzerine yerleştirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder