27 Kasım 2014 Perşembe

Portakallı Kek: C vitamini zamanı

Bu kez ilhamımı Sakızlı Kek tarifimden aldım ve evdekilerin kıvamını ve süngerimsi yapısını çok sevdiği bu keki portakallı denedim. Yapısı aynen kaldı ama bu kez sakız yerine mis gibi portakal koktu.


PORTAKALLI KEK

3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı un
2 büyük boy portakal (suları sıkılmış, kabukları rendelenmiş)
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

* Yumurtaları bir kaba kırıp, şekeri ilave edin. Orta devirli mikserle, şekerler eriyip, karışım hafif kabarana kadar, yaklaşık 4-5 dakika çırpın.
* Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyip, malzemeler birbirine karışana kadar, yaklaşık 1-2 dakika çırpın.
* 1 su bardağı portakal suyunu ve sıvı yağı ekleyip, malzemeler birbirine iyice karışıp, pürüzsüz bir kıvam alana kadar, yaklaşık 2-3dakika çırpın.
*Portakal kabuğu rendelerini ekleyip, kaşıkla karıştırın. 
* Kalıbınızı sıvı yağla yağlayıp, hamuru dökün. Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında, ortasına batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar, yaklaşık 45 dakika pişirin.
* Fırından çıkarıp, oda sıcaklığına gelene kadar dinlendirin. Kalıptan çıkarıp, soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder