18 Haziran 2014 Çarşamba

Tatil omleti


Evdeki bütün düzen şaşmış durumda. Okulların kapanmasıyla birlikte yatış-kalkış saatleri ve öğünler birbirine girdi. Okul zamanı her sabah tam olarak 08:15'te yapılan sabah kahvaltısı şimdilerde öğle saatlerini bulunca, Zeyno'nun kahvaltısı için özel bir şeyler düşünmek gerekti. Hem kahvaltı hem de öğle yemeği yerine geçen ilk sonuç: Tatil Omleti

Tatil Omleti
1 kişilik
2 yumurta
arzu edilen miktarda, arzu edilen çeşit peynir
1-2 çorba kaşığı süt
1-2 çorba kaşığı ekmek kırığı
birer çimdik arzu edilen baharatlar (karabiber, tuz, kimyon, zencefil, kekik)
Fındık kadar tereyağı

*Yumurtaları çukur bir kaba koyup, hafifçe çırpın.

*Peynirleri çatalla ezip (veya cinsine göre rendeleyip) yumurtaya ekleyin.

*Diğer malzemeleri de katıp, boza kıvamında bir karışım hazırlayın.

*Tereyağını yapışmaz bir tavada eritip, hazırladığınız karışımı dökün.

*Orta ateşte, her iki yüzünü de pembeleşene -ve içi pişene- kadar pişirip, servis tabağına alın.

Not: Siz de peynir miktarını benim gibi bol tutarsanız ve bu nedenle omletiniz tavaya yapışırsa, ters çeviremeyebilirsiniz. O zaman benim yaptığım gibi karıştırarak da pişirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder