12 Aralık 2014 Cuma

Nişastalı Kurabiye... Yoksa fındıklı mı desek?

Arkadaşım ve yıllar sonra ikinci kez komşum olan Özlem'in tarifi bu kurabiye. Orijinal tarif onun tarafından, onun tarifi de benim tarafımdan birkaç değişikliğe uğrayınca, tarifin son haline ad bulmak yine bana kaldı. Her ne kadar sohbetlerde "Özlem'in Kurabiyesi" desem de, notlara "Nişastalı Kurabiye" olarak geçiyorum.

İlk denememde kızım bu kurabiyelere bayılınca, sınıflarının bugünkü Yerli Malı Haftası etkinliğine göndermek için, dün akşam yine pişirdim. Çocukların kolay yiyebilmesi için bu kez kurabiyeleri biraz küçük tutunca, neredeyse bir o kadar da eve kaldı.

Kızım az önce öğlen yemeği için eve geldi. Kapıdan içeri girer girmez ilk söylediği şey "anne senin kurabiyelerinin hepsi bitti" oldu. İkimiz de hem mutlu hem de hafiften gururluyuz bugün anlayacağınız.


Nişastalı Kurabiye
25-30 adet

150 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
250 gr toz şeker
2 yumurta
150 gr un
150 gr nişasta (mısır veya buğday nişastası)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı zeytinyağı
70 gr fındık (un gibi oluncaya kadar robotto çekilmiş)
70 gr damla çikolata


* Tereyağı, toz şeker ve yumurtaları bir kapta mikserle çırpın.

* Un, nişasta, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek bu karışıma ekleyin. Malzemeler karışana kadar mikserle çırpın.

* Fındık, zeytinyağı ve damla çikolatayı ekleyip, yoğurun. Yumuşak bir hamur elde edeceksiniz. En az yarım saat buzdolabında dinlendirin.

* Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizde yuvarlayın. Hamur toplarını yağlı kağıt yayılmış fırın tepsisine aralıklarla dizin.

* Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, üzerleri pembeleşene kadar, yaklaşık 15 dakika pişirin.

Not 1: Kurabiyeleriniz pişerken hafifçe yayılacağı için hamur toplarını çok büyük yapmayın ve tepsiye dizerken aralarında boşluk bırakmayı ihmal etmeyin.

Not 2: Tarifteki un miktarını biraz daha arttırarak, hamuru bir merdana yardımı ile açabilir ve şekilli kalıplarla kesebilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder