24 Eylül 2014 Çarşamba

Bizim evin favori çorbası Yayla

Tam bir "çorbacı aile"yiz biz. İlkbahar, sonbahar ve kış aylarında, hemen hemen her gün çorba vardır soframızda. Hatta yazın bile, midemiz "çorba istiyorum" sinyali verince içeriz. Okullarla birlikte evde "okul düzeni" başlayınca, öğlen yemek için eve gelen Zeyno'nun yediği şey de genelde çorba olur.

Evet, zaman zaman yeni çorba tarifleri denerim ama hepimizin severek içtiği klasik çorbalarımız var: Tarhana, Yayla, Mercimek ve genelde pazar alışverişi yaptığım gün pişen Sebze.

Bugün öğlen de mis gibi Yayla Çorbası koktu ev. Hepimiz özlemişiz ki, birer tabak kesmedi, ikincileri de aldık. Yaşasın klasik çorbalar!


Yayla Çorbası
4 kişilik

1 kase (6-8 kaşık) yoğurt
2 çorba kaşığı un
1,5 litre su
1 çay bardağı pirinç
2 yemek kaşığı tereyağı
kuru nane
tuz

* Yoğurdu ve unu, azar azar su ekleyerek, pütürsüz olana kadar, tel çırpıcıyla iyice çırpın.

* Çırptığınız yoğurdu tencereye alıp, kalan malzemeleri ekleyin.

* Orta ateşte ve sürekli karıştırarak, kaynayıncaya kadar pişirin.

* Tencerenin kapağını kapatıp, pirinçler hafif şişene kadar, yaklaşık 15 dak. dinlendirin. Sıcak servis yapın.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder