Bu akşam bizim evi mis gibi sakız kokusuyla dolduran kekin,
benim notlarımdaki adı da Nükhet’in Keki. Çünkü beni Dr. Oetker’in sakızlı vanilyasından
haberdar eden de, bu kekin tarifini veren de o.
Sakızlı Kek (Nükhet'in Keki)
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı un
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket sakızlı vanilya
* Yumurtaları bir kaba kırıp, şekeri ilave edin. Orta
devirli mikserle, şekerler eriyip, karışım hafif kabarana kadar, yaklaşık 4-5
dakika çırpın.
* Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip, malzemeler
birbirine karışana kadar, yaklaşık 1-2 dakika çırpın.
* Sütü ve sıvı yağı ekleyip, malzemeler birbirine
iyice karışıp, pürüzsüz bir kıvam alana kadar, yaklaşık 3-4 dakika çırpın.
* Kalıbınızı sıvı yağla yağlayıp, hamuru dökün.
Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında, ortasına batırdığınız kürdan temiz
çıkıncaya kadar, yaklaşık 45 dakika pişirin.
* Fırından çıkarıp, oda sıcaklığına gelene
kadar dinlendirin. Kalıptan çıkarıp, soğuduktan sonra dilimleyerek servis
yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder