27 Ağustos 2021 Cuma

Evin Yeni Üyesi: MARS

Mars bizim eve geldiğinden beri yani yaklaşık 3 haftadır bu yazıyı yazmak aklımdaydı. Bugün, bir günle kaçırdığım Dünya Köpek Günü'nü bahane ederek yazıyorum ama asıl neden Mars'ın hızlı büyümesi. 


Kısa bir süre sonra 14 yaşını bitirecek olan Zeynep, ilkokul döneminden beri "bir köpeğim olsun" sevdasıyla yanıp tutuşuyordu. Sürekli dile getirdiği, zaman zaman daha da alevlenen bu isteğine karşı ise bizim tek bir cevabımız vardı: "Müstakil bir evimiz olunca"


Biz onu bu cevapla 7-8 yıl kadar oyaladıktan sonra, 2020'yi bitirmeye sayılı günler kala, büyük bahçeli ve tam müstakil bir evimiz oldu. Artık bu işi öteleyemeyeceğimizi biliyorduk. Niyetimiz Haziran'da taşınır taşınmaz, en yakın barınağa gidip, bir yavru köpek sahiplenmekti. Yavru istiyorduk çünkü aklımızdaki büyük cins bir köpekti ve daha küçükken birbirimize alışmak istiyorduk. Bu arada ben de yeni kuralı açıklamıştım: Köpek eve girmeyecek! (şimdilerde koyduğum bu kural için daha da mutluyum)


Biz barınağa gitmeye düşünürken, Sivrihisarlı bir arkadaşımız aracılığıyla yolumuz, sütten yeni kesilmiş Mars'la kesişti. Böylece Eskişehir'den İzmir'e birlikte yaptığımız bir seyahat sonrası, o yeni evine geldi, biz de köpekli yeni hayatımıza başladık. 


7 haftalıkken 3.400 gr ağırlıkla bize gelen Mars, 3 haftada 3 kilo ağırlaşıp, 1 karış uzadı. Günlük rutini kısaca: Yemeğini ye, oyna, uyu şeklinde. Yani insan yavrusundan bir farkı yok. Biz de onu çok seviyor, bakımını eksiksiz yapmaya çalışıyor, onunla oynuyor ve uzun uzun onu seyrediyoruz. Yani her ebeveyn gibi :)


Bu yazı Mars'la ilgili bir girizgah olsun. Adı nasıl Mars oldu? Şimdiye kadar köpek bakımıyla ilgili neler öğrendik? Köpeği olmasını çok isteyen evimizin ergeni ile Mars'ın arası nasıl? gibi uzayıp giden soruların cevapları da gelecek yayınlarda...


1 yorum: