19 Ekim 2014 Pazar

16. yılın şerefine Brownie! Hem de en çikolatalısından

Hayat arkadaşınla damak zevkleriniz uymuyorsa, durum biraz keyifsiz olabilir herhalde? Ve biraz zorlu! Zaman zaman -genelde de tencerenin dibinde bolca soğanı kavururken ya da mezelere diş diş sarımsak eklerken- düşünürüm mesela ben, ya eşim soğan-sarımsak yemese bizim evde durum nasıl olurdu diye? Sonra düşüncesi bile kötü geldiğinden hemen def ederim aklımdan bunları... Neyse ki, soğanı-sarımsağı en az benim kadar seven, peynirin her çeşidine ve çikolatanın bitter'ine benim kadar tutkun bi hayat arkadaşım var... Beslenme alışkanlıklarında ortam kadar, genetik geçiş de etkili olmalı ki, kızımızda da durum farklı değil...

Hal böyle olunca, imza attıktan sonra birlikte geride bırakılan 15 yılın ve başlayan 16. yılın şerefine, hepimize hediye olarak, çikolatalı bir şeyler yapmaya karar verdim. Aklımdaki zili ilk çalan brownie oldu. Başladım sanal alemde gezinmeye. Birçok brownie tarifi okudum ve sonunda Kitchen in Red'in Yoğun Çikolatalı Brownie'sini yapmaya karar verdim.

Mutfak tartımı tezgahın üzerine koyup, tam da verilen ölçülere göre hazırladım tarifi. Sonuç bizim için tam anlamıyla şahaneydi! Bu brownie'yi üçümüz de o kadar çok sevdik ki, bundan böyle bizim evde sık sık pişeceğe benzer.


Yoğun Çikolatalı Brownie
9 dilim

90 gr tuzsuz tereyağı
160 gr bitter çikolata (parçalanmış)
28 gr kakao
94 gr un
1/2 çay kaşığı kabartma tozu
1/2 çay kaşığı tuz
1 paket vanilya
200 gr toz şeker
2 yumurta (büyükçe)

* 20x20 cm boyutlarında kare bir fırın kabını yağlayıp, içini yağlı kağıtla kaplayın.

* Tereyağı, çikolata ve kakaoyu, benmari usulüyle eritip, ılınmaya bırakın.

* Un, kabartma tozu, vanilya ve tuzu bir kaba eleyin.

* Yumurta ve toz şekeri, derince bir kapta 4 dakika mikserle çırpın.

* Üzerine ılınmış çikolata karışımını ekleyip, homojenize karışana kadar, orta devirli mikserle çırpmaya devam edin.

* Un karışımını ekleyip, orta devirli mikserle, karışım eşit oranda karışana kadar çırpmaya devam edin. Ara ara, mikseri durdurarak kabın yanına bulaşan ve dibindeki karışımı da sıyırın.

* Karışımı daha önce hazırladığınız fırın kabına döküp, üzerini bir spatula veya kaşık yardımıyla düzeltin. Kabı birkaç kez mutfak tezgahına vurarak, hamurun kaba eşit yayılmasını sağlayın.

* Önceden ısıtılmış 175 derece fırında, yaklaşık 35 dakika pişirin. Kürdan  batırdığınızda, diğer keklerde olduğu gibi tertemiz çıkmamalı. Hafif kırıntı bırakıyorsa olmuş demektir.

* Fırında çıkardıktan sonra 15 dakika dinlendirin. Yağlı kağıt ile birlikte bir tepsiye alıp, iyice soğumasını bekleyin. Dilimleyerek servis yapın.

Tarifin orijinaline buradan ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder