24 Ekim 2014 Cuma

Damla çikolatalısı kesmeyince...

Evde son pişen Perişan Kurabiye, kızım tarafından içindeki damla çikolataların hatrına yenirken, "keşke çikolatalı kurabiye yapsaydın" demekten de geri kalmadı. Bunun üzerine ben de en bi çikolatalı kurabiye tarifini aramaya başladım ve bu kez tarifini aşağıda verdiğim Bol Çikolatalı Kurabiye'yi pişirdim. Kurabiyelerin fırından çıkmasıyla bitmesi bir oldu...


Bol Çikolatalı Kurabiye
24-25 adet

125 gr tereyağı
80 gr bitter çikolata (iri parçalanmış)
1/2 su bardağı tozşeker
2 yumurta
2 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çimdik tuz
1/2 su bardağı pudra şekeri

* Tereyağı ve çikolatayı bir tencereye alıp, kısık ateşte eritin.

* Tencereyi ateşten alıp, toz şekeri ekleyin. Toz şeker eriyene ve karışım ılınıncaya kadar karıştırın.

* Karıştırmaya devam ederek tek tek yumurtaları ekleyin.

* Un, kakao, vanilya, kabartma tozu ve tuzu bir kaba eleyin. Elediğiniz un karışımını çikolata karışımına ekleyip, bir kaşık yardımıyla iyice karıştırın.

* Karışımı 1 saat buzdolabında dinlendirin.

* Pudra şekerini bir tabağa boşaltın.

* Fırın tepsisine yağlı kağıt yayın. Karışımdan bir tatlı kaşığı yardımıyla iri ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, elinizle yuvarlayın ve pudra şekerine bulayıp, tepsiye dizin.

* Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 10-12 dakika pişirin.

* Fırından çıkarıp, soğuyuncaya kadar dinlendirin. Arzu ederseniz pudra şekeri serperek servis yapın.

Not1: Eğer yuvarlarken hamur elinize yapışırsa, ellerinizi önce pudra şekerine batırabilirsiniz.  

Not 2: Eğer çok yoğun çikolata tadından hoşlanmıyorsanız, bitter çikolata yerine sütlü çikolata kullanabilirsiniz. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder