Bazı lezzetler vardır; ya severek yersiniz ya da
ağzınıza bile sürmezsiniz. Yani ortası, bi tadına bakayım durumu yoktur.
Kokoreç de bu lezzetlerden biri. Bizim çevremizde de, "kokoreç sever
misin?" sorusuna "offf, bayılırım", "sevilmez mi
hiç!", "kokusu geldi burnuma" cevabını verenler olduğu kadar
"ağzıma bile sürmem", "hiç yemedim ama yemem de" diyenler
de var elbette. İşte, ayıla bayıla yiyen arkadaşlarla, arada bi kokoreç partisi
yapıyoruz bizim evde. Ne mutlu ki, şimdiye kadar beğenmeyen olmadığı gibi,
partilerin ünü de gitgide yayılıyor...
Tariften önce gelelim hikayenin başına: Parti günü kararlaştırılınca (ki genelde bir Cuma ya
da Cumartesi akşamı oluyor), ilk iş kokoreçleri çağırıyorum ben. Onlar da benim
istediğim saatte gelip, kapıyı çalıyorlar. Yok yahu, aklım gayet başımda. Şaka
da yapmıyorum...
Eğer kokoreçinizi banvitburada.com’dan aldıysanız,
hikaye tam da böyle oluyor. Siteye girip, kokoreçleri sepetinize atıyorsunuz.
Sonra gelmelerini istediğiniz günü ve saati seçiyorsunuz. Onlar da, gitme vakti
gelince sizin eve en yakın Banvit deposundan yola çıkıp, onlar için özel olarak
hazırlanan konforlu bir Smart’ın arkasında size geliyorlar. Sonrası size
kalmış...
Şimdi gelelim benim
Banvit Kokoreç tarifime:
Ekmekarası Kokoreç
2 yarım ekmek arası
1 paket Banvit
Kokoreç
1 adet ekmek (enine
2'ye kesilmiş)
2 kaşık tereyağı
(veya 3 kaşık zeytinyağı)
4-5 adet tatlı
sivribiber (ince doğranmış)
1 adet büyük boy
domates (kabuğu soyulmuş, küçük küp doğranmış)
Arzu ettiğiniz
baharatlar (kimyon, kekik, sevenler için acı pul biber olmazsa olmaz)
* Kokoreç
dilimlerini, kesme tahtası üzerinde ince ince doğrayın.
* Yağı tavaya koyup,
ısıtın. Sivribiberleri ekleyip, orta ateşte ve karıştırarak 4-5 dakika
soteleyin.
* Doğradığınız
kokoreçleri ekleyip, ara ara karıştırarak, 5 dakika kavurun.
* Paketin içinden
çıkan baharatı ve arzu ettiğiniz miktarda ilave baharat ekleyip, karıştıramaya
devam ederek 5 dakika daha soteleyin.
* Domatesleri
ekleyip, karıştırarak, 2 dakika daha soteleyin.
* Ekmek parçalarına
bir kesik atıp, arasını açın. Açtığınız ekmekleri önce tavadaki kokoreçe
bastırıp, hafifçe suyunu emdirin. Ardından aralarına tavadaki kokoreçi
paylaştırın. Kolay yenmesi için yağlı kağıtla sarıp, sıcak servis yapın.
Not 1: Kokoreçi
mangalda veya fırında da pişirebilir, porsiyon olarak tabakta da servis
edebilirsiniz.
Not 2: Banvit
Kokoreç'in 1 paketi 300 gr. Açlık durumunuza göre, 1 paketle 3 kişi de
doyabilir.
Not 3: Ben kokoreç
yiyeceğimiz gün yanına bir de nar ekşili kaşık salatası yapıyorum. Ya da
yoğurtlu salataları tercih ediyorum. İçecek olarak favorimiz de bira veya
şalgam suyu
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder