13 Kasım 2014 Perşembe

Sonbahar kışa dönüyorsa, havuçlu kek zamanıdır

Doğan güneş ruhuna iyi geliyor ama artık seni ısıtamıyorsa, çevrendeki ağaçlar usul usul kalan son yapraklarını da döküyorsa, teklif edilen bir fincan çay seni her zamankinden daha çok mutlu ediyorsa...

... ve tüm bunların üstüne, rendelenerek hazırlanmış salatasının dışında havucu yemeyi reddeden bir çocuğun varsa...

havuçlu kek yapmanın zamanı gelmiş demektir.

İşte ben de, tam da bu nedenlerle çıkardım havuçları tezgahın üzerine. Ve bu kez fazlaca araştırma yapmadan, daha önce Yoğun Çikolatalı Brownie tarifini deneyip, tam da damak tadıma göre bulduğum Kırmızı Mutfak'ın sayfasına gittim. Aradığım tarif beni bekliyordu.

Sonuç yine şahane oldu. Ama tarife geçmeden önce size birkaç uyarım var:

Bu kek fırındayken, evi öyle baştan çıkarıcı bir koku kaplıyor ki, daha sürenin dolmadığını bile bile "acaba olmuş mudur?" diye defalarca fırının camından bakıp duracaksınız...

Bu kadar sabretmeniz yetecek sanıyorsanız, yanılıyorsunuz! Bu ıslak kıvamlı bir kek olduğundan, kesmeden önce iyice soğumasını beklemeniz gerekecek. İşte bu da dayanması güç ikinci konu.

Ama sonrası tam bir lezzet şöleni.


Havuçlu Kek
12-15 dilim

4 yumurta
3/4 su bardağı zeytinyağı
1,5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 çay kaşığı karbonat
1/2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı tarçın
5 adet orta boy havuç (ince rendelenmiş)
1 su bardağı ceviz (iri dövülmüş)

* Yumurta, toz şeker ve zeytinyağını 3-4 dakika mikserle çırpın.

* Un, vanilya, kabartma tozu, karbonat, tuz ve tarçını bir kaba eleyin. Elediğiniz karışımı yumurtalara ekleyip, malzemeler iyice karışına kadar tekrar çırpın.

* Havuçları ve cevizi ekleyip, bir spatula veya kaşık yardımıyla tüm malzemeyi iyice karıştırın.

* 28x28 cm ölçülerinde bir kare fırın kabına döküp, önceden ısıtılmış 175 derece fırında, yaklaşık 50 dakika pişirin.

* Fırından çıkardıktan sonra soğuyuncaya kadar dinlendirip, dilimleyerek servis yapın.

Tarifin orijinaline buradan ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder