PORTAKALLI KEK
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı un
2 büyük boy portakal (suları sıkılmış, kabukları rendelenmiş)
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
* Yumurtaları bir kaba kırıp, şekeri ilave edin. Orta devirli mikserle, şekerler eriyip, karışım hafif kabarana kadar, yaklaşık 4-5 dakika çırpın.
* Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyip, malzemeler birbirine karışana kadar, yaklaşık 1-2 dakika çırpın.
* 1 su bardağı portakal suyunu ve sıvı yağı ekleyip, malzemeler birbirine iyice karışıp, pürüzsüz bir kıvam alana kadar, yaklaşık 2-3dakika çırpın.
*Portakal kabuğu rendelerini ekleyip, kaşıkla karıştırın.
* Kalıbınızı sıvı yağla yağlayıp, hamuru dökün. Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında, ortasına batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar, yaklaşık 45 dakika pişirin.
* Fırından çıkarıp, oda sıcaklığına gelene kadar dinlendirin. Kalıptan çıkarıp, soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
*Portakal kabuğu rendelerini ekleyip, kaşıkla karıştırın.
* Kalıbınızı sıvı yağla yağlayıp, hamuru dökün. Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında, ortasına batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar, yaklaşık 45 dakika pişirin.
* Fırından çıkarıp, oda sıcaklığına gelene kadar dinlendirin. Kalıptan çıkarıp, soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder