6 Kasım 2014 Perşembe

Lorlu Kurabiye - 1. tarif

Issız adaya düşsen yanına alacağın 3 yiyecek hangisi olurdu? diye sorsa biri, cevabım net olur: Peynir, çikolata ve makarna. İşte bu nedenle, özellikle şehirlerarası seyahatlerde, alınacak yöresel peynirler için bavulda her zaman yer vardır.

Geçen yaz tatili dönüşü Balıkesir'in Pazar pazarındaki peynir tezgahından yüklendiğim çeşit çeşit peynir arasında, yarımşar kiloluk paketler halinde vakumlanmış tatlı lorlar da vardı. Ve birkaç gün önce, aniden, bu lorlardan biriyle kurabiye yapmaya karar verdim.

Tereyağımı, yumurtalarımı ve loru, bir an önce oda sıcaklığına gelmeleri için tezgah üstüne çıkarıp, oturdum bilgisayarın başına. Ben tıkladıkça ekranda görünmeye başlayan tariflere hızla göz atıp, o an "işte budur" dediğimi yapmaya koyuldum tariflerden birini. Sonuç: Yumuşacık, lezzetli kurabiyeler... Bulduğum diğer tarifleri denemeye ve beğendiklerimi buradan paylaşmaya devam edeceğim.


Lor Peynirli Kurabiye - 1. tarif
yaklaşık 30 adet

500 gr tuzsuz lor
2 yumurta
250 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
2 su bardağı toz şeker
3,5-4 bardak un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

* Tereyağı, lor peyniri, yumurta ve toz şekeri mikserle karıştırın.

* Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek karışıma ekleyin.

* Tüm malzemeler birbirine karışana kadar karıştırıp, yumuşak bir hamur elde edin.

* Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yağlı kağıt yayılmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.

* Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, üstleri pembeleşinceye kadar, yaklaşık 15 dakika pişirin.

* Fırından çıkarıp, iyice soğuyuncaya kadar dinlendirin.

Not 1: Hazırlayacağınız hamur, hafif ele yapışan yumuşak bir hamur olmalı. Bu nedenle unu azar azar eklemek daha garanti olabilir.

Not 2: Kurabiyeler pişerken hafif yayıldığından, tepsiye dizerken aralık bırakmayı unutmayın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder