13 Mart 2021 Cumartesi

Bir Sofra Etrafında Toplanmak



Geçen bir yılda pandemi ne çok şey öğretti bize! Her fırsatta kuralları delmek için uğraşan biz Türk insanı, söz konusu sağlık olunca kurallara sıkı sıkı uymak gerektiğini öğrendik mesela. Karnını doyuracak kadar yemek yapmayı bilmenin önemini de öğrendik. Hatta bazılarımız, bi cesaret ekmek hamuruna soktu elini. Bir de rutin hayatımız içinde yaşadığımız bazı anların, aslında ne kadar kıymetli olduğunu öğrendik... Kalabalık bir masanın etrafında toplanıp, gülüş cümbüş yemek yemek ne kıymetliymiş meğer. Sevdiğin bir dostunla, küçük bir kafede buluşup, kahve içerken dertleşebilmek ne kıymetliymiş!

Şimdi yola, cebimize öğrendiklerimizi doldurarak devam etme zamanı. Evet gideceğimiz yollardaki tercihlerimiz değişecek belki ama yeni yolların daha güzel olmayacağı ne malum? Sakinleşin, sadeleşin ve çıkın yola! Hepsinden önemlisi ise ertelemeyin!

Elbet her kışın sonu bahar... ve umutlarımız da ağaçlar gibi çiçek açmaya başladı. Hayatta biriktirilebilecek en kıymetli şey, unutulmayacak güzel anılar. Şimdi kendinize bir rota belirleyin mesela. Uzun zamandır aklınızda olan ama gitmeyi hep ertelediğiniz yeri düşünün. Sizi buraya götürecek farklı yollara bakın. Arada güzel yerleri görmek için yoldan sapmaktan da korkmayın. Geçtiğiniz yerlerdeki küçük esnaf lokantalarında yerel lezzetleri tadın. Koca bir ağacın altında kahve görürseniz mutlaka oturun. Akşam kalacağınız odaya girince, yorgun ama mutlu koyun başınızı yastığa. Ve ertesi gün gezeceğiniz yerleri düşünerek dalın uykuya. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder